Uutiset

 


2024

13.9.2024: Muutoksia kotisivuille
Päivittelin kotisivujamme seuraavin muutoksin:
- Halla ja Helmi saivat omat osionsa
- Loin erillisen Pentueet-osion
- Pentuja-osion nimi muuttui Pentusuunnitelmiksi
- Poistin Yhteystiedot-osion, ja jatkossa yhteystietoni löytyvätkin Kasvattaja-osiosta
 
Pyrin pitämään kotisivumme mahdollisimman yksinkertaisina ja miellyttävinä selata. Tästä syystä olen jättänyt koirieni omista osioista kaikki sellaiset tiedot pois, jotka löytyvät joko KoiraNetistä tai koirieni MyDogDNA-profiilista. Kunkin koiran osiosta löytyy totta kai linkit kyseisiin palveluihin.
 
MyDogDNAsta puheenollen, sain pari päivää sitten viestiä, että Hallan ja Helmin testikitit olivat saapuneet määränpäähänsä. Vielä joudutaan odottelemaan muutama viikko tuloksia. :) 

--
 
23.8.2024: Pentukuulumisia jälleen
Pennut ovat nyt 6,5-viikkoisia ja kävivät eilen Oulun Eläinlääkäriasema Kamussa pentu- ja silmätarkastuksessa. Pennut saivat täysin puhtaat paperit ilman mitään huomautuksia, mikä on aivan ihana asia. Pennut saivat samalla sirut ja niistä otettiin MyDogDNA-näytteet. Molemmat pennut jäävät meille kotiin asumaan ja ovat saaneet nimikseen:
 
Blackira Love The Hardest Way "Halla" ja 
Blackira Love In Theory And Practise "Helmi" 
 
Nyt toivotaan, että pennut kasvavat onnellisten tähtien alla ja jatkavat jonain päivänä Blackira-tarinaa. :) Pentujen omat osiot tänne kotisivuille ovat vielä työn alla. Seuraavan kerran meillä on pentuja aikaisintaan vuonna 2026.


--
 
23.7.2024: Pentujen kuulumisia
Pennut täyttivät pari päivää sitten kaksi viikkoa. Molempien silmät ovat jo avautuneet ja painot nousevat kohisten. Ensimmäinen madotuskin on jo takanapäin. Lisäksi kovasti jo harjoitellaan kävelemistä. :) Tulevana viikonloppuna pentujen elämänpiiri laajenee, kun ne "muuttavat" olohuoneeseen arkielämän keskelle ja lisäksi ne pääsevät maistelemaan kiinteää ruokaa ensimmäisen kerran. Pennut ovat saaneet työnimikseen Hattara (merle) ja Pumpuli (trikki).
 

 --
 
10.7.2024: Pennut ovat syntyneet
Pilvin pennut syntyivät sunnuntaina 7. heinäkuuta tasan 9 viikkoa astutuksesta. Pentuja syntyi yhteensä kolme, kaksi narttua ja uros, mutta valitettavasti uros menehtyi pian syntymänsä jälkeen. Sen sijaan pentueen molemmat tytöt ovat todella virkeitä ja tiitteriä, ja Pilvi hoitaa pentujaan huolella ja rakkaudella. :) Pentujen painot ovat lähteneet myös hyvin nousemaan. Toinen tytöistä on väriltään tricolour ja toinen blue merle.

 
--
 
3.6.2024: Pilvi on tiine!
Pilvi on tänään ultrattu tiineeksi. Toivotaan, että tiineys sujuu hyvin loppuun saakka ja että meille syntyy pentuja heinäkuun alussa. :)
 
--

23.5.2024: Toukokuun kuulumisia
Meillä on takana melko vaiherikas viikko. Lauantaina 18. toukokuuta juhlimme Kiran 10-vuotissyntymäpäivää. Muutaman päivän päästä siitä Usvalla todettiin märkäkohtu, joka leikattiin kiireellisesti. Leikkaus sujui hyvin ja potilas on onneksi toipumaan päin. 
 
Pilvin astutuksesta tulee sunnuntaina kuluneeksi 3 viikkoa. Jännityksellä odottelemme tiineyden varmistumista. :)
 
--
 
13.5.2024: Pentuhaaveita kesälle
Lisätietoja täällä.
 
_____________________________________
 
 
2023
 
5.8.2023: Rovaniemen ryhmänäyttely
tuomari Jaana Kummala

Jeonan Everlasting Love By Prada "Pilvi" - AVO ERI4
 Sopivankokoinen, pitkälinjainen narttu, jolla varsin pyöreä runko. Pitkä lanne. Hyvä eturinta. Varsin hyvä pää, hieman lyhyt kuono. Hyvät pienet korvat. Hieman pyöreät silmät. Tyypilliset kulmaukset. Riittävä askelmitta. Runsas karva.
 
 BY MVA Jeonan Inspired By Gods "Usva" - VET ERI2 SA
8-vuotias, hyvässä kunnossa esiintyvä erinomaista tyyppiä oleva veteraani. Hyvä täyteläinen runko, hyvä luusto. Hieman voimakaskalloinen pää. Reilu otsapenger. Kookkaat riittävän taittuvat korvat. Hieman pysty olkavarsi, muutoin hyvät kulmaukset. Vapaat liikkeet. Jo hieman pehmeä karva, hyvä väri.
 
--
 
26.7.2023: Robin 5.6.2012-26.7.2023
Meitä kohtasi suuri suru. Robin on poissa, jäljellä suuri ikävä. Robin sai nukkua yöllä sylissäni rauhallisesti pois. Hyvää matkaa rakas ystävä.

Hetki lyö, viime hetki lyö
Kukaan aikaa lahjomaan ei käydä voi milloinkaan
Hetki lyö, meille hetki lyö
En vaan päivää seuraavaa mä tiedä
milloin kohdataan

Kellon seisahtuvan tahdon,
hiljentyvän lyöntien
Kauas lähteä mä saan,
tunti kuluu viimeinen
Tahdon ennen kuin on myöhäistä
mä kuulla sen
Kun taas saavun
luotas löydän kaiken entisen
 
--
 
16.7.2023: Tornio NORD -koiranäyttely
tuomari Tomas Rohlin

Jeonan Everlasting Love By Prada "Pilvi" - AVO EH
3 years, very feminine. Feminine head with good muzzle. Dark eye, small well set ears. Good proportions, enough neck. Good sweep over loin. Very good bone and ribcage. Good tail. Big coat. Good texture. Movements need much more stability. Good on the table, bit erratic on the ground. 
 
BY MVA Jeonan Inspired By Gods "Usva" - VET ERI
8 years. Good length of head, enough flat skull, good muzzle, dark eye, big, a bit light ears. Very nice proportions. Very good neck and sweep over loin. Very good bone and ribcage. Good angulations, good tail. Good coat texture. Very good colour. Moves well from all sides. Excellent temperament.